Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΑΡΠΑΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Παπαρδέλες
500γρ. Φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα ψιλοκομμένο σε λωρίδες
1/3 Φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 Σκελίδα σκόρδο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
4 Μανιτάρια πόρτο μπέλο, μεγάλα και ψιλοκομμένα
1/3 Φλιτζανιού τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
6 Μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρεδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το φιλέτο για 2΄ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 3΄ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα καρέ ντομάτας, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10΄.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό 2΄λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Τις πιάνουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τι ρίχνουμε στη σάλτσα.

Βράζουμε δυνατά τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: