Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 6 άτομα
1250γρ χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
1 Κιλό Πατάτες σε κυβάκια
2 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Για τη σάλτσα
2 Κουταλιές σούπας μέλι
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας καλά. Σε μία κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη με το πολτό σκόρδου, όταν ζεσταθούν βάζουμε το κρέας και το γυρίζουμε κατά διαστήματα για να πάρει ένα όμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Το τοποθετούμε σε γάστρα βάζουμε γύρο του τις κομμένες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και το λάδι που έχει μείνει. Σε μπολ χτυπάμε καλά με σύρμα τα υλικά για τη σάλτσα και τα μυρωδικά, τα περιχύνουμε επάνω στο κρέας και στις πατάτες.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και άλλη 1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς. Το τελευταίο τέταρτο αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να να πάρουν χρώμα και οι πατάτες.
Σημ: Αν δεν έχουμε γάστρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε ταψί αρκεί να σκεπάσουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
Τη δοσολογία στα υλικά της σάλτσας μπορούμε να τ αλλάξουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: