Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά
·         μισό πακέτο μακαρόνια
·         250 γραμ. γαρίδες
·         150 γραμ. σάλτσα ντομάτα
·         μισή καυτερή πιπεριά
·         1 φρέσκο κρεμμυδάκι
·         λίγο βασιλικό
·         λίγο δυόσμο
·         λίγη ρίγανη 
·         ελαιόλαδο
·         αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση
Καταρχήν κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα. Δυναμώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για 7’-8’ και αμέσως μετά τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κεφάλι και την ουρά. Έπειτα, τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν στο ζουμί τους. Τις γυρίζουμε ψηθούν και από τις δύο μεριές και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κοκκινίσουν τις βγάζουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα μακαρόνια στο ίδιο τηγάνι και τα αφήνουμε 2’-3’ για να ρουφήξουν το ζουμί από την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: