Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες
4 Αυγά (τους κρόκους)
6 Λεμόνια
2 Ξερά κρεμμύδια
1/2 Μάτσο φρέσκα κρεμμύδια
2 Πιπεριές
1 Μάτσο μαιντανός
900γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Πρέζα γκρι θαλασσινό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους στο φούρνο.
Όταν τρυπιούνται με το μαχαίρι με ευκολία, τις βγάζουμε, τις ανοίγουμε και παίρνουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους.
Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα, χτυπώντας 4 αυγά (κροκάδια), λίγο λάδι, αλα΄τι και σκόνη μουστάρδας.
Ανά λεπτό προσθέτουμε εναλλάξ λάδι και λεμόνι με προσοχή για να μην κόψει και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ψιλοκόβουμε φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομένη πιπεριά.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα προτού σερβιριστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: