Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 Κύβο μαγιά
Χλιαρό νερό
1 Αβγό
Λίγο αλάτι
1 Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το αβγό και ανακατεύουμε ελαφρά. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και τη προσθέτουμε στο μίγμα. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι ώστε να έχουμε μία ζύμη μαλακή η οποία όμως να μη κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Σημ: Η ποσότητα της ζύμης είναι ιδανική για τη λαμαρίνα του φούρνου. Την στρώνουμε επάνω στη λαμαρίνα αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και προσθέτουμε υλικά της επιλογής μας την ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: