Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΕΛΙΝΟΡΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ
1 ½ Κιλό σελινόριζα
300γρ. Καρότα
1 Ματσάκι άνηθο
½ Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 Λεμόνια
300γρ. Ρύζι μακρύκκοκο
1 Μπουκάλι λευκό κρασί
2 Φλιτζάνια ζωμό από κατσικίσια κόκαλα
1 Φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 Κρόκους
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, πάχους περίπου ενός εκατοστού.
Ξεπλένουμε και ξεπαγώνουμε τα καροτάκια και τα γιαχνίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σελινόριζα. Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα και μαλακώσουν, προσθέτουμε τον ζωμό και το κρασί. Αβγοκόβουμε.

Ρίχνουμε το ρυζάκι και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι. Συμπληρώνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: