Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Υλικά
1.200 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά
5 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα σε τρίμματα
300 γρ. ανθότυρο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
1/2 άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη  µισή φρυγανιά.
Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουµε στο   σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε.Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: