ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 Κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 2 λεμόνια
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 Κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 2 λεμόνια
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε το κοτόπουλο το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαϊντανό, το καρότο, το μέλι, τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, λίγη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα και από πάνω το κοτόπουλο περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς και άλλη μισή ώρα χωρίς το καπάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: