Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μανιτάρια στρογγυλά
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200ml. Κρέμα γάλακτος
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Βούτυρο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον και βάζουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τα μανιτάρια τα αλατίζουμε και βάζουμε στο καθένα από ένα πολύ μικρό κομμάτι βούτυρο. Τα γεμίζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: