ΥΛΙΚΑ
2 Μήλα κομμένα σε κυβάκια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/3 Φλιτζανιού σταφίδες
Λίγη κανέλα
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1 Αστεροειδή γλυκάνισο
1/3 Φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
6 Φύλλα κρούστας
60γρ. Βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Μήλα κομμένα σε κυβάκια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/3 Φλιτζανιού σταφίδες
Λίγη κανέλα
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1 Αστεροειδή γλυκάνισο
1/3 Φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
6 Φύλλα κρούστας
60γρ. Βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ μαζί με το κονιάκ και το γλυκάνισο, τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα βουτυρώνουμε το πρώτο, στρώνουμε από πάνω του άλλο φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις απλώνουμε μαζί με τα μήλα στην άκρη των φύλλων. Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε τα φύλλα να έχουμε ένα σφιχτό ρολό.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε το ρολό, το αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε αφού το κόψουμε σε φέτες.
- Εάν θέλουμε στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: