Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
100γρ. Γκούντα τριμμένη
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. Κασέρι τριμμένο
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
800ml. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. 
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και απλώνουμε το μείγμα των αβγών.
  • Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: