ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
100γρ. Γκούντα τριμμένη
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. Κασέρι τριμμένο
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
800ml. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
100γρ. Γκούντα τριμμένη
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. Κασέρι τριμμένο
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
800ml. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και απλώνουμε το μείγμα των αβγών.
- Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: