Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά
200γρ. Γιαούρτι
1 Μήλο τριμμένο
1 Βανίλια
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το τριμμένο μήλο και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό. Μόλις σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  • Εάν θέλουμε στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: