Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 Αβγά
200γρ. Γιαούρτι
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
2 Βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 Φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, το γιαούρτι, το κονιάκ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με το πρώτο μείγμα που ετοιμάσαμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το γλυκό ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο χλιαρό γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: