ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο Κανταίφι
200γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200ml. Νερό
200γρ. Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
700γρ. Γάλα
180γρ. Ζάχαρη
5 Κρόκοι αβγού χτυπημένοι
40γρ. Αλεύρι
40γρ. Κρον φλάουρ
1 Βανίλια
50γρ. Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
600γρ. Κρέμα γάλακτος
120γρ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Φύλλο Κανταίφι
200γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200ml. Νερό
200γρ. Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
700γρ. Γάλα
180γρ. Ζάχαρη
5 Κρόκοι αβγού χτυπημένοι
40γρ. Αλεύρι
40γρ. Κρον φλάουρ
1 Βανίλια
50γρ. Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
600γρ. Κρέμα γάλακτος
120γρ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε το κανταίφι και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη το βράζουμε για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το χλιαρό κανταίφι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους.
- Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς σβόλους.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κανταίφι.
- Αφού κρυώσει η κρέμα χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: