ΥΛΙΚΑ1 1/2 Κιλό αλεύρι
5 Αβγά
500γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ. Ζάχαρη άχνη
400ml. Γάλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 Βανίλιες
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
1 Αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν και τη βανίλια.
 - Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 - Πλάθουμε τα κουλουράκια.
 - Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και αραδιάζουμε τα κουλουράκια. Αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: