ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
7 Αβγά
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1 Φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Φλιτζάνια ζάχαρη
3 Φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
7 Αβγά
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1 Φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Φλιτζάνια ζάχαρη
3 Φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο πρώτο μείγμα εναλλάξ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλια. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: