ΥΛΙΚΑ
1 Συκωταριά
500γρ. Αντεράκια καθαρισμένα
8 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. Ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αβγά
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Συκωταριά
500γρ. Αντεράκια καθαρισμένα
8 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. Ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αβγά
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τη συκωταριά και τα αντεράκια. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα εντόσθια, τα εντεράκια και τα φρέσκα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε δύο λίτρα ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαρούλι και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα ποσότητες από το ζουμί του φαγητού και το ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό ανακατεύουμε και κατεβάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: