ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό αλεύρι
6 Αβγά
60γρ. Μαγιά
500ml. Χλιαρό γάλα
500γρ. Ζάχαρη
380γρ. Βούτυρο λιωμένο
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επιφάνεια
Αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό αλεύρι
6 Αβγά
60γρ. Μαγιά
500ml. Χλιαρό γάλα
500γρ. Ζάχαρη
380γρ. Βούτυρο λιωμένο
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επιφάνεια
Αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε τη μαγιά σε 1/4 του φλιτζανιού νερού και την ανακατεύουμε με το γάλα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αβγά και τα ενώνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό τους πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνουμε. Πρέπει να έχουμε μία ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε και πάλι και πλάθουμε 2 τσουρέκια. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά και αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: