ΥΛΙΚΑ1 Κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
800γρ. Πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
120ml. Λευκό κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
1 Πρέζα κανέλα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
 - Σοτάρουμε το κρεμμύδι.
 - Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί.
 - Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικάνω, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει μία βράση ρίχνουμε τις πατάτες.
 - Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 40 λεπτά.
 - Βάζουμε τον μπακαλιάρο.
 - Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: