Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
800γρ. Πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
120ml. Λευκό κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
1 Πρέζα κανέλα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικάνω, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει μία βράση ρίχνουμε τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 40 λεπτά.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: