ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
800γρ. Πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
120ml. Λευκό κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
1 Πρέζα κανέλα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
800γρ. Πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
120ml. Λευκό κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
1 Πρέζα κανέλα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικάνω, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει μία βράση ρίχνουμε τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 40 λεπτά.
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: