Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ
450γρ. Ζάχαρη
8 Κρόκους αβγών
5 Ασπράδια
150γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
1 Κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1 Κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κιλό αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι χλιαρό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στο μίξερ τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού, τη αμμωνία διαλυμένη στο γάλα και τις βανίλιες. Χτυπάμε για λίγα λεπτά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε κυκλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις. Ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο και ζυμώνουμε και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το βούτυρο. Αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: