Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ
300γρ. Ταχίνι
300γρ. Ζάχαρη
300γρ. Αλεύρι
300γρ. Καρύδια
300γρ. Σταφίδες
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 Ποτήρι ζεστό νερό
1 Ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Λίγο κονιάκ
Λίγη κανέλα σκόνη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ανακατεύουμε το ταχίνι με το νερό λίγο λίγο, μετά το χυμό και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη κανέλα, το κονιάκ που μέσα έχουμε λιώσει τη σόδα και το αλεύρι με το μπέικιν τα καρύδια και τις σταφίδες αλευρωμένες. Το βάζουμε σε ένα στρογγυλό μεσαίου μεγέθους ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: