ΥΛΙΚΑ
500γρ. Βίδες ή άλλα ζυμαρικά
200γρ. Σολομό σε κομμάτια
2 Φρέσκα ψιλοκομμένα
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Σφηνάκι βότκα
200ml. Κρέμα γάλακτος
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Βίδες ή άλλα ζυμαρικά
200γρ. Σολομό σε κομμάτια
2 Φρέσκα ψιλοκομμένα
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Σφηνάκι βότκα
200ml. Κρέμα γάλακτος
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί στο αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: