ΥΛΙΚΑ
2 Αστακοουρές
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Καπνιστή πάπρικα
500γρ Μακαρόνια
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 Σφηνάκι ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Αστακοουρές
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Καπνιστή πάπρικα
500γρ Μακαρόνια
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 Σφηνάκι ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το πολτό του σκόρδου και όταν ζεσταθούν ρίχνουμε τον αστακό το οποίο έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια. Το γυρίζουμε ελαφρά και το σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το κέτσαπ, αλάτι, την πάπρικα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: