ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό σπανάκι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 Κουταλιές αλεύρι
220γρ. Φρέσκο γάλα
5 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό σπανάκι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 Κουταλιές αλεύρι
220γρ. Φρέσκο γάλα
5 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Χωρίζουμε τ ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τ ασπράδια σε μαρέγκα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους. Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα και σερβίρουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε.
- Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: