ΥΛΙΚΑ
1/2 Γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
Ελαιόλαδο
1/2 Σπαγγέτι
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Αλάτι
1 Σφηνάκι ούζο
Μπούκοβο
Πιπέρι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
Ελαιόλαδο
1/2 Σπαγγέτι
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Αλάτι
1 Σφηνάκι ούζο
Μπούκοβο
Πιπέρι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο να ζεσταθεί. Βάζουμε τις γαρίδες, τις γυρίζουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ούζο.Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνουμε να μακαρόνια. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
- Tips: Εάν προτιμήσουμε να πάρουμε ολόκληρες γαρίδες τις βράζουμε σε σκέτο νερό, το οποίο το χρησιμοποιούμε για να βράσουμε τα μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: