ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλου
Αλεύρι
1 Αβγό χτυπημένο
Τριμμένη φρυγανιά
300γρ. Μανιτάρια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
50γρ. Βούτυρο
100γρ, Μπέικον
50γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλου
Αλεύρι
1 Αβγό χτυπημένο
Τριμμένη φρυγανιά
300γρ. Μανιτάρια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
50γρ. Βούτυρο
100γρ, Μπέικον
50γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φιλέτα. Τα χτυπάμε με το ειδικό ξύλινο σφυρί να γίνουν λεπτά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε διαδοχικά από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και την τριμμένη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο. Όταν ζεσταθεί και λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φετάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό που θα βγάλουν. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Όταν πήξει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε ιδανικά με πιλάφι ή με τηγανιτές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: