ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό μοσχάρι γάλακτος σε κομμάτια
500γρ. Κριθαράκι
2 Κρεμμύδια
2 Πιπεριές σε ροδέλες
2 Καρότα σε ροδέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό μοσχάρι γάλακτος σε κομμάτια
500γρ. Κριθαράκι
2 Κρεμμύδια
2 Πιπεριές σε ροδέλες
2 Καρότα σε ροδέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με του βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το πολτό σκόρδου, τις ντομάτες, 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και το πελτέ. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί. Ζεσταίνουμε 2 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε και αυτό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειαστεί και άλλο νερό.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: