ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό πατάτες
2 Κρόκους
1 Φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
4 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
1 Αβγό χτυπημένο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό πατάτες
2 Κρόκους
1 Φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
4 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
1 Αβγό χτυπημένο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις λιώνουμε με πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά, το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
- Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα βουτάμε στο αλεύρι, έπειτα στο αβγό και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά.
- Τ αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: