Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΡΩΜΑ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
4 Φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
500γρ. Ντοματίνια
200γρ. Κάπαρη
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
500γρ. Σπαγγέτι βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου και τις αντζούγιες για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κάπαρη, αφού προηγουμένως την έχουμε ξεπλύνει καλά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και στολίζουμε τα πιάτα με φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: