ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μύδια φρέσκα
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μύδια φρέσκα
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα μύδια, τρίβοντας το κέλυφος και τραβώντας τα μουστάκια τους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την καυτερή πιπεριά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και το πολτό σκόρδου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου μέχρι ν ανοίξουν. Όσα μείνουν κλειστά τα πετάμε. Στο τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: