ΥΛΙΚΑ
1200γρ. Φρέσκο τόνο φιλέτο κομμένο σε κομματάκια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 Κιλό ντομάτες, τριμμένες
2 Κουταλάκια γλυκού πελτέ, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
1 Πρέζα κάρυ
Κόκκινο πιπέρι
Μπαχάρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πολτό σκόρδου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον τόνο και αφού τον γυρίσουμε 2-3 φορές με μια ξύλινη κουτάλα σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τη σάλτσα όσο είναι το φαγητό είναι ζεστό.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
1200γρ. Φρέσκο τόνο φιλέτο κομμένο σε κομματάκια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 Κιλό ντομάτες, τριμμένες
2 Κουταλάκια γλυκού πελτέ, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
1 Πρέζα κάρυ
Κόκκινο πιπέρι
Μπαχάρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πολτό σκόρδου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον τόνο και αφού τον γυρίσουμε 2-3 φορές με μια ξύλινη κουτάλα σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τη σάλτσα όσο είναι το φαγητό είναι ζεστό.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: