ΥΛΙΚΑ
600γρ. Αλεύρι σκληρό
Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού)
150γρ. Ζάχαρη
1 Κύβο μαγιά
6 Αβγά
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5γρ. Μαχλέπι
5γρ. Μαστίχα τριμμένη
1 Αυγό
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχει μαλακώσει λίγο λίγο συνεχίζοντας το ζύμωμα, χτυπάμε για αρκετή ώρα έως ότου το ζυμάρι ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα δίσκο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Το δουλεύουμε με τα χέρια μας να μαλακώσει και το χωρίζουμε στα τρία και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει. Χτυπάμε ένα αβγό με ελάχιστο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
600γρ. Αλεύρι σκληρό
Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού)
150γρ. Ζάχαρη
1 Κύβο μαγιά
6 Αβγά
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5γρ. Μαχλέπι
5γρ. Μαστίχα τριμμένη
1 Αυγό
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχει μαλακώσει λίγο λίγο συνεχίζοντας το ζύμωμα, χτυπάμε για αρκετή ώρα έως ότου το ζυμάρι ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα δίσκο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Το δουλεύουμε με τα χέρια μας να μαλακώσει και το χωρίζουμε στα τρία και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει. Χτυπάμε ένα αβγό με ελάχιστο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: