Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμάρια
1/2 Κιλό ψωμί
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι του κρασιού λάδι
1/2 Ποτήρι του κρασιού ούζο
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Λίγο αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τη ψίχα του ψωμιού τη μουσκεύουμε και την στίβουμε. Βάζουμε τα καλαμάρια στο μούλτι και τα αλέθουμε σαν κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το λάδι, το ούζο, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό και τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά και τ αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: