Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ
1 Λίτρο γάλα
100γρ. Βούτυρο
120γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι νερό
1 Κουταλιά σούπας λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα αβγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
  • Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. 
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.agrotikabook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: