Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Μπούτι αρνίσιο
125γρ. Βούτυρο
1 Φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
Πολτό σκόρδου
1 Κιλό πατάτες
Φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αλείφουμε με το βούτυρο, το πολτό σκόρδου και το μέλι. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες (προτιμάμε μικρές και τις βάζουμε ολόκληρες) και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο. Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το μπαλσάμικο. 
  • Σκεπάζουμε καλά το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνετε, για περίπου άλλες 2 ώρες.
  • Την τελευταία μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες και το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: