ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι ξερή μαγιά
75γρ. Ζάχαρη
Βανίλια
Αλάτι ελάχιστο
75γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 Αβγά
250ml Γάλα χλιαρό
75γρ. Βούτυρο
150γρ. Ζάχαρη
150γρ. Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και το γάλα και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε πάλι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Απλώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 150 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με το γιαούρτι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
500γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι ξερή μαγιά
75γρ. Ζάχαρη
Βανίλια
Αλάτι ελάχιστο
75γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 Αβγά
250ml Γάλα χλιαρό
75γρ. Βούτυρο
150γρ. Ζάχαρη
150γρ. Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και το γάλα και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε πάλι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Απλώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 150 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με το γιαούρτι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: