Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε κομμάτια
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Γραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αρκετό βασιλικό ψιλοκομμένο. Βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με μπόλικη γραβιέρα τριμμένη ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: