Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Πράσα
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
4 Αβγά
500γρ. Ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο άνηθο
3 Κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Λίγη μαργαρίνη
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα, το σιμιγδάλι, τον άνηθο, το θυμάρι, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη στρώνουμε τα μισά φύλλα, αφού τα αλείψουμε και αυτά με τη μαργαρίνη ή λάδι ένα ένα.
  • Κατόπιν βάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων στο εσωτερικό του ταψιού και αλείφουμε και πάλι με μαργαρίνη. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα χωρίς να ξεχάσουμε να τ αλείψουμε και αυτά με τη μαργαρίνη, τυλίγουμε τις άκρες που περισσεύουν μέσα στο ταψί και αλείφουμε και αυτές με τη μαργαρίνη έτσι ώστε να έχουμε ένα τραγανό φύλλο. 
  • Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: