Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά σπανάκι
150ml. Ελαιόλαδο
1 Ματσάκι άνηθο
1 Κρεμμύδι ξερό
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ. Φέτα
3 Αβγά
100ml. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε.
  • Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το στίβουμε καλά με αλάτι μέχρι να φύγει όλο το νερό.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λίγο λάδι.
  • Τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τον άνηθο, την τριμμένη φέτα και το μισό από το λάδι.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί 40χ40 ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: