ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
250γρ. Βούτυρο
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για λίγα λεπτά και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο βάζουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
500γρ. Αλεύρι
250γρ. Βούτυρο
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για λίγα λεπτά και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο βάζουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: