Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φιλετάκια
1 Κονσέρβα μανιτάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδο
1 Κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το φρέσκο βούτυρο και το πολτό σκόρδου. Όταν λιώσει το βούτυρο βάζουμε τα φιλετάκια, τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Συνήθως είναι κομμένα αρκετά λεπτά και δεν θέλουν πολύ χρόνο. 
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι βάζουμε τα μανιτάρια τα τσιγαρίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε και τα φιλετάκια μέσα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. 
  • Εγώ το συνόδευσα σήμερα με καστανό ρύζι μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ, ή με τηγανιτές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: