ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2 1/2 Φλιτζάνια αλεύρι
150γρ. Βούτυρο
1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250γρ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 Πράσινες πιπεριές
1 Κόκκινη πιπεριά
450γρ Διάφορα τυριά τριμμένα
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Αβγά
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 1/2 Φλιτζάνια αλεύρι
150γρ. Βούτυρο
1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250γρ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 Πράσινες πιπεριές
1 Κόκκινη πιπεριά
450γρ Διάφορα τυριά τριμμένα
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Αβγά
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα ανάλογα για να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο. Σ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε και τα μανιτάρια, τ αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τ αβγά με το γάλα, βάζουμε τα τυριά και λίγο πιπέρι, και τέλος τα μανιτάρια με τις πιπεριές, προσθέτουμε λίγο αλάτι προσεκτικά ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτες και στρώνουμε τη ζύμη φροντίζοντας να έχουμε ζύμη και στα τοιχώματα του σκεύους.
- Ρίχνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: