ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι 1/2 σκληρό, 1/2 μαλακό
1/2 Κύβο φρέσκια μαγιά
1 Φλιτζάνι λάδι
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό, όσο πάρει
Ρίγανη
1/2 Κιλό φέτα θρυμματισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, το λάδι και τη μαγιά αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά και συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μία ζύμη μαλακή αλλά να μη κολλάει στα χέρια. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για μία ώρα.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα τη ρίχνουμε στο ζυμάρι μαζί με λίγο ρίγανη και ξαναζυμώνουμε. Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ, μοιράζουμε τη ζύμη στα 2 και την απλώνουμε στις δύο φόρμες. Το αφήνουμε για άλλη μία ώρα η ζύμη θα διπλασιαστεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά, κάτω αντιστάσεις και αέρα, εάν έχει ο φούρνος αυτή την επιλογή είναι πολύ καλύτερα. Πριν το βγάλουμε δοκιμάζουμε μ ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο μπορούμε να το κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: