ΥΛΙΚΑ
5 Μεγάλες τομάτες
5 Πιπεριές για γεμιστά
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Κιλά πατάτες.
Πολτό σκόρδου
Λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Μεγάλες τομάτες
5 Πιπεριές για γεμιστά
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Κιλά πατάτες.
Πολτό σκόρδου
Λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τις τομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε ψηλά το επάνω μέρος και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Μ ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τις ντομάτες και την περνάμε από το μούλτι.
- Ρίχνουμε σ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον πολτό του σκόρδου. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να "γυαλίσει", συμπληρώνουμε το χυμό ντομάτας και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα γεμιστά μας συμπληρώνουμε με νερό και τοποθετούμε τα "καπάκια τους". Κόβουμε τις πατάτες τις αλαταπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τις βάζουμε στο ταψί με τα γεμιστά ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Σημ: Εάν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και τρίμματα φέτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: