Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1/2 Κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Πιπεριά τσίλι προαιρετικά ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα πικάντικα
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά τον οποίο σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το μπούκοβο. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και το αφήνουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Στο τέλος το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση στο πυρέξ και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κάνουμε μερικές χαρακιές μ ένα μαχαίρι και ψήνουμε για 40 λεπτά με αέρα. Προσέχουμε η σφολιάτα να πάρει ένα όμορφο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: