ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό σπανάκι
250γρ. Μαργαρίνη
3 Ποτήρια αλεύρι
1 Ποτήρι παγωμένο νερό
1/2 Κιλό φέτα
2 Αβγά
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαργαρίνη και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε ξανά. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη. Το ζυμάρι μπαίνει στο ψυγείο για μία ώρα. Σοτάρουμε με λίγο λάδι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε την φέτα σε κομματάκια, ένα αβγό και αλάτι. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι, στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε και το επάνω φύλλο και μ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τα κομμάτια της πίτας χωρίς να την κόψουμε. Αλείφουμε με αβγό την επιφάνεια και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
1 1/2 Κιλό σπανάκι
250γρ. Μαργαρίνη
3 Ποτήρια αλεύρι
1 Ποτήρι παγωμένο νερό
1/2 Κιλό φέτα
2 Αβγά
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαργαρίνη και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε ξανά. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη. Το ζυμάρι μπαίνει στο ψυγείο για μία ώρα. Σοτάρουμε με λίγο λάδι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε την φέτα σε κομματάκια, ένα αβγό και αλάτι. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι, στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε και το επάνω φύλλο και μ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τα κομμάτια της πίτας χωρίς να την κόψουμε. Αλείφουμε με αβγό την επιφάνεια και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: