ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ρεβίθια
2 Κουταλιές σόδα
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια κομμένα
2 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
2 Ντομάτες κομμένες σε κύβους
Λίγο πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα με νερό και τη σόδα. Όταν θα τα μαγειρέψουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε για 2 ώρες.
Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες. Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για περίπου 40 λεπτά και το βάζουμε σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
500γρ. Ρεβίθια
2 Κουταλιές σόδα
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια κομμένα
2 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
2 Ντομάτες κομμένες σε κύβους
Λίγο πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα με νερό και τη σόδα. Όταν θα τα μαγειρέψουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε για 2 ώρες.
Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες. Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για περίπου 40 λεπτά και το βάζουμε σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: