Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
700γρ. Κιμά ανάμεικτο από χοιρινό και μοσχάρι
2 Κρεμμύδια περασμένα από το μούλτι
1 Ματσάκι άνηθο
1 Φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 Αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
1/2 Κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 Κύβο κότας
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός αυτά που είναι για τη σάλτσα) μαζί και τ αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ. Τ αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε τον κύβο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Στην συνέχεια πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα προσθέτοντας πάλι νερό. Τα βράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
Συνοδεύουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: