- 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- Ελαιόλαδο
- Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 Μαρούλια χοντροκομμένα
- 2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 Αβγά
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα μαρούλια και ζουμί από αυτό που κρατήσαμε. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε το ζουμί που βράσαμε το κοτόπουλο. Σε λίγο κρύο διαλύουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση στο φαγητό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο φαγητό κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: