Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλα κρούστας
  • 2 Πράσα ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. Κιμά
  • 200γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 250γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 100ml. Λευκό κρασί
  • 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 
  • Ρίχνουμε τον κιμά τις πιπεριές, τις ντομάτες και το κρεμμύδι με τα πράσα συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το δυόσμο και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 35εκ. και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό και τη χαράζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: